Dijkman & van Doorn | notariaat-estate planning

De kunst van het nalaten

Singles

Testamenten

Zonder testament gaat uw nalatenschap naar uw familie. In eerste instantie zijn dat uw ouders, broers, zusters of de afstammelingen van laatstgenoemden. Als die er niet zijn komt er wellicht een veelvoud aan verre neven en nichten opdraven. Met een testament bepaalt u zelf waar uw vermogen blijft. Bij een goed doel? Of bij een goede vriendin? U maakt het zelf uit. En dat geldt ook voor de vraag wie de verzorging van uw uitvaart en de afwikkeling van uw nalatenschap ter hand neemt.

Levenstestament (volmacht)

Het woord zegt het al: een levenstestament is een testament voor tijdens het leven, een ‘pre-testament’. In een levenstestament treft u voorzieningen voor het geval u zelf niet meer kunt handelen. Bijvoorbeeld ten gevolge van een ernstig ongeluk, of ernstige ziekte.
Het levenstestament richt zich met name op het beheer van uw vermogen tijdens uw eventuele ziekte. Meer informatie over het levenstestament treft u hier aan.

Dijkman & van Doorn kan helpen om het beheer over uw vermogen goed te regelen. Dit geeft u rust. En ook voor uw naasten is het prettig als zaken goed vast liggen. Dijkman & van Doorn geeft u een advies op maat: uw persoonlijke situatie is het hiervoor het uitgangspunt.