Dijkman & van Doorn | notariaat-estate planning

8 november 2019: Testamentencheckdag

Ons kantoor doet mee aan de Testamentencheckdag van de EPN. U kunt op vrijdagochtend 8 november 2019 op afspraak op ons kantoor terecht voor een gratis en vrijblijvende check van uw testament. Meldt u zich snel aan, want het aantal plaatsen is beperkt. 

Aanmelden

Indien u uw testament op vrijdagochtend 8 november wilt laten checken, kunt u zich telefonisch aanmelden bij ons secretariaat: 055-3030991. We maken dan een afspraak voor een concreet tijdstip. Op die manier proberen we de wachttijd voor de deelnemers aan de testamentencheckdag zoveel mogelijk te beperken. Toch kan het gebeuren dat de bespreking vóór u iets uitloopt.
Lees verder onder het filmfragment…


Wat brengt u mee?

Uw laatste testament uiteraard. Wij kunnen dat niet voor u opvragen bij een andere notaris en in het kader van de kosteloze testamentencheck zullen wij dat ook niet uit ons eigen archief halen. Als u getrouwd bent op huwelijkse voorwaarden of een samenlevingscontract hebt, is het raadzaam dat u ook deze akte meebrengt.

Verder is het handig als u van tevoren een globaal overzichtje maakt van uw bezittingen en schulden (waaronder de WOZ-waarde van uw huis en uw huidige hypotheekschuld), zodat we voor u ook een inschatting kunnen maken van de erfbelasting die bij uw overlijden verschuldigd zal zijn. Van daaruit kunnen we dan kijken of er besparingen mogelijk zijn. Wilt u ook een geldig legitimatiebewijs meebrengen?

Wat kunt u van ons verwachten?

Tijdens de testamentencheck neemt een van onze ervaren (kandidaat-) notarissen uw testament met u door. Deze testamentcheck duurt maximaal een half uur. 

Ons kantoor is gespecialiseerd in het erfrecht en de fiscale kant daarvan, dus u weet zeker dat u een gedegen advies krijgt. Samen kijken we wat er staat en of dit nog aansluit bij uw huidige situatie (gezin, familie, vermogen), uw huidige wensen en de huidige stand van de wetgeving (ook op fiscaal gebied). Wij maken geen verslag van het gesprek. Uiteraard kunt u wel zelf aantekeningen maken.

Constateren we dat uw testament aan een update toe is? Dan kunnen we u een indicatie geven van de kosten. U bent volledig vrij om uw testament door ons kantoor te laten aanpassen. Maar als u dat liever aan een ander notariskantoor overlaat of alles bij het oude laat, is dat ook prima. De testamentencheck is immers vrijblijvend.